Wie ben ik?

a773f4d1-bd54-456b-9115-fd36db8f39f8

Ik ben Régine van Pelt. Docente Italiaans en NT2. In 1991 ben ik afgestudeerd in Italiaanse Taal-en Letterkunde. Vervolgens ben ik beëdigd tot vertaalster. Voor NT2, Nederlands als Tweede Taal, heb ik een post- HBO opleiding gedaan tot gecertificeerd docent NT2. Ik ben in verschillende sectoren werkzaam geweest, waaronder o.a. bij het bedrijf Goglio Luigi Milano S.p.a. (Milano, vestiging Breda). In 2006 ben ik zelfstandig geworden en heb me toegelegd op het fulltime doceren.

Hierbij help ik mensen om hun werk te professionaliseren, of om hun passie na te jagen of hun droom te verwezenlijken. Ik help hen met het leren van de taal, of dit nu Italiaans of Nederlands is.

Na gedurende enkele vakanties in het mooie Italië met gebruik van handen en voeten en een zeer beperkte woordkennis mijn bestellingen op terrassen en in restaurants gedaan te hebben, vond ik het tijd worden om door het volgen van Italiaanse taallessen die aardige obers en receptionisten in hun eigen taal en vooral ook correct aan te kunnen spreken. Gelukkig trof ik niet ver van huis ITALservices dat Italiaanse lessen aanbiedt voor kleine groepen. Door de geringe omvang van de klassen, maar vooral ook door de enthousiaste, deskundige en afwisselende begeleiding door Régine, is het mogelijk gebleken om in relatief korte tijd en met veel plezier een goede basiskennis van de Italiaanse taal onder de knie te krijgen. En alhoewel ik mijn oorspronkelijke doel al enige tijd geleden bereikt heb, is naast de liefde voor het land Italië, het heerlijke eten en de alomtegenwoordige gastvrijheid ook die voor de Italiaanse taal inmiddels gegroeid en blijf ik mijn kennis en vaardigheden ervan onder begeleiding van Régine uitbreiden.

Piet van Wijk (Groepscursus)
Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image