EASY READERS:

Hieronder volgen een paar tips om te gaan lezen met eenvoudige boekjes, de zogeheten easy readers:

 

1. La casa sulla scogliera is voor de wat gevorderde lezer (met cd overigens). Je kunt dit als lees/luisterboek gebruiken. Er staan ook oefeningen in het boekje (grammatica oefeningen). Van deze serie (CIDEB) zijn er veel easy readers te verkrijgen, onder andere via boekhandel Bonardi in Amsterdam of Intertaal of Italiëpunt.nl. Voorbeelden zijn la Fuga di Bach, il mistero dell'Abbazia en i promessi sposi.

 

2. Margherita con gli sci is een verhaal voor de echte beginners. Grote letters en makkelijk geschreven. Het stelt je in staat om je eerste verhaal te lezen, zonder moeilijke tijden en dergelijke (in Italie voor kinderen vanaf 6 jaar).

 

 

3. Mio marito is ook voor de lezers met een woordenschat van 600 woorden (A) (*).

(*) deze serie wordt in categorieën ingedeeld: A = gebaseerd op een woordenschat van 600 woorden, B = voor een woordenschat van 1200 woorden en C = voor 1800 woorden, D = 2500 woorden.

 

 

4. Andrea Camilleri is een schrijver die inmiddels ook in Nederland behoorlijk bekend is. Hij is de schrijver van de Commissario Montalbano verhalen (zie ook pagina met dvd's: dvd's)

 

Opsomming van de serie CIDEB: voor verschillende niveaus: bij Bonardi en Intertaal te verkrijgen:

Delitto in Piazza Campo (B1), Giallo al Grand Hotel du lac (A2), il Segreto del vecchio olmo (B1), I promessi sposi (C1), Veleno a colazione (B1), etc. (zie website intertaal)