blog zomer 2019:

 

Met de veerpont naar Sicilië ….

Juni is onze “Italië-maand”.  Wij (mijn man en ik) hebben dan vakantie en wij maken sinds een aantal jaren in die maand graag met eigen auto een “Giro d’Italia”. Dat heeft zo zijn voordelen: nergens rijen om achteraan te sluiten, overal plaats om te overnachten en de natuur heeft (vooral in het zuiden) nog geen lange periodes van droogte doorstaan en staat in volle bloei… Intussen hebben we al best veel van dit prachtige land gezien en ook wel ervaring opgedaan met ‘the Italian way of life’… We vinden elke keer weer leuke en ‘nog-niet-door-toeristen-verpeste’ plekken en plekjes en verbazen ons elke weer hoe groot Italië toch is! Uitgekeken raak je hier nooit !

Allora, als echte Italofielen hadden wij ook voor deze zomer een overtocht naar Sicilië op het programma (de 5e keer alweer ..).

Wij nemen graag de veerpont van Villa San Giovanni (Calabrië) naar Messina (Sicilië), dat is (vinden wij) de gemakkelijkste manier. De veerponten varen hier zeer regelmatig (zijn er veel auto’s en vrachtwagens dan wordt een grotere veerpont ingezet), je hoeft nooit lang te wachten én het is het kortste stukje over de Straat van Messina. De ‘imbarco’ gaat weliswaar gepaard met veel geschreeuw en aanwijzingen maar intussen wél vlot!

Echter, hoe kom je (zonder al te veel ellende) naar, maar vooral dóór, Villa San Giovanni? Sinds 2 jaar is de A3 gelukkig helemaal aangepast (wist je trouwens dat deze beste ‘autostrada’ van Italië tolvrij is ? Als de A1 bij Salerno eindigt, begint de A3 richting Reggio ... met asfalt als een biljartlaken J ) maar al jarenlang moet je door het stadscentrum van Villa San Giovanni om bij de veerpont te komen! Een goed navigatiesysteem wijst je dan wel de weg, maar het is een waar huzarenstukje om tussen alle vrachtwagens, personenwagens, scooters, voetgangers en andere verkeersdeelnemers door te laveren… Het typische Italiaanse getoeter (met handgebaren) is dan ook niet van de lucht .. en als we eenmaal tickets hebben en op de veerpont zijn, wacht ons na de overtocht nog de aankomst in Messina, waar alles wat zich op de veerpont bevindt, zich in één keer in het verkeer stort …

Saluti!

Evelien

 

lees verder