Welkom, Benvenuto, Welcome,

(text in Italiano/English)

ITALservices bestaat sinds 1 mei 2006 en is ontstaan uit liefde en passie voor Italië. Wij willen de Italiaanse taal en cultuur delen met anderen door het geven van taalcursussen Italiaans aan particulieren en het bedrijfsleven.Daarnaast geven wij ook Nederlands als Tweede Taal/NT2: Nederlands aan anderstaligen met specialisatie aan Italiaans-taligen. Wij zijn gevestigd in Prinsenbeek. Door de groei in de afgelopen jaren is ons werkgebied uitgebreid en worden wij in onze werkzaamheden ondersteund door diverse freelance docenten. In de taalcursussen wordt een link gelegd naar de gebruiken, gewoontes en cultuur van Italianen en vice versa. Het culturele aspect wordt vertaald in nieuwe ideeën. Iedereen die geïnteresseerd is in Italië of hier zaken doet, heeft wel een reden om Italiaans te gaan leren. Italiaans leren betekent ook de gebruiken en cultuur leren: gebaren, houding en gedrag.  (privacybeleid)

 

NIEUWS:    DEZE WEBSITE GAAT IN HET NAJAAR VERNIEUWD WORDEN

                    VOLG ONS NIEUWE REISBLOG DOOR CURSISTEN: 

blog zomer 2019      

blog 2020

blog 2020 deel 2

blog 2020 deel 3

blog 2020 deel 4

blog 2021 deel 5

In het najaar van 2019 is Saskia Balmaekers voor een lezing in Prinsenbeek geweest.

wij kijken ernaar uit om dit te herhalen!

kijk voor haar blog op: ciaotutti

Zoals waarschijnlijk bij vele ‘Italofielen’ het geval is, is mijn interesse voor Italië en de Italiaanse taal en cultuur ontstaan nadat ik vele jaren geleden een vakantie heb doorgebracht in dit schitterende land. Sindsdien kan ik niet meer zónder… en is ook het leren van de Italiaanse taal een prettig soort verslaving geworden. 

Om deze mooie taal te leren beheersen, heb ik in de voorbijgaande jaren bij verschillende mensen les gevolgd en ben via via bij Régine van ITALservices terechtgekomen omdat zij ook op een gevorderden niveau (B2-C1) Italiaans geeft. 

Met een groepje van 4 personen volgen we 1x per week een zeer gevarieerde les waarin we grammatica behandelen, maar ook gesprekjes voeren (rollenspel), luister-en leesoefeningen  krijgen en woordspelletjes doen. Ook komt de Italiaanse cultuur ruimschoots aan bod in de vorm van kunstgeschiedenis, de onvermijdelijke gebarentaal en het heerlijke eten & drinken. Régine is een aandachtige en oplettende lerares, legt de zaken duidelijk uit en geeft ons tevens de ruimte voor eigen inbreng. Zo blijft elke les een leuke uitdaging en door deze lessen heb ik zelfs 2 jaar geleden mijn CILS B2 certificaat kunnen behalen!

 

Evelien van Ginneken

niveau B2