Welkom, Benvenuto, Welcome,

(text in Italiano/English)

ITALservices bestaat sinds 1 mei 2006 en is ontstaan uit liefde en passie voor Italië. Wij hebben het 10 jarig bestaan inmiddels gevierd! Wij willen de Italiaanse taal en cultuur delen met anderen door het geven van taalcursussen Italiaans aan particulieren en het bedrijfsleven.Daarnaast geven wij ook Nederlands als Tweede Taal/NT2: Nederlands aan anderstaligen met specialisatie aan Italiaans-taligen. Wij zijn gevestigd in Prinsenbeek. Door de groei in de afgelopen jaren is ons werkgebied uitgebreid en worden wij in onze werkzaamheden ondersteund door diverse freelance docenten. In de taalcursussen wordt een link gelegd naar de gebruiken, gewoontes en cultuur van Italianen en vice versa. Het culturele aspect wordt vertaald in nieuwe ideeën. Iedereen die geïnteresseerd is in Italië of hier zaken doet, heeft wel een reden om Italiaans te gaan leren. Italiaans leren betekent ook de gebruiken en cultuur leren: gebaren, houding en gedrag.  (privacybeleid)

 

NIEUWS:  4  OKTOBER 2019: LEZING DOOR SASKIA BALMAEKERS! SCHRIJF JE IN!

 

 

.......Emotionele persoonlijkheid, druk met handgebaren en groot liefhebber van huisgemaakte pasta’s (in alle soorten en maten). Ook kan ik erg genieten van een fernet branca of huisgemaakte limoncello en begin ik mijn dag met een heerlijke traditionele espresso. Fanatiek aanhanger van een voetbalclub die door immigranten uit Genua is opgericht. Het lijkt wel, alsof Italië en ik voor elkaar gemaakt zijn. De kogel was door de kerk  toen ik door mijn werk dagelijks met Italië in aanraking kwam. 

Aan de hand van een verhelderend gesprek met Régine heb ik besloten om middels privélessen mijn kennis van de Italiaanse taal alsmede cultuur te gaan op- en uitbouwen. De tijd vliegt om, dankzij de boekjes en tijdschriftartikelen die we lezen, filmpjes die we bekijken, oefeningen die we doen en praktijksituaties die we bespreken. Op de werkvloer merk ik, dat het niet alleen leuk is om Italiaans te kunnen, maar ook dat we er iets van opsteken. Iedere maand zijn mijn gespreken in het Italiaans uitgebreider (en interessanter)!

 

Rob Pijpers, privéles