Reacties cursisten, 2019:

Marlies Botermans: niveau A2:

Italië is al sinds jaar en dag mijn favoriete vakantie land.

2 jaar geleden na een vakantie in  het zuiden van Italië waar de communicatie toch best lastig was omdat er weinig mensen Engels spreken vond ik het tijd worden om eens te proberen zelf Italiaans te leren. Ik heb niet echt een talenknobbel maar heb me toch aangemeld bij Regine voor een beginnerscursus.  De lessen hebben een rustig tempo en Regine is ook erg geduldig waardoor ik me nooit bezwaard voel vragen te stellen als mij iets niet direct duidelijk is. 

We hebben een klein en gezellig groepje waarin de sfeer goed is wat het studeren nog leuker maakt.  Regine zorgt op allerlei manieren voor veel variatie in de lessen waardoor het nooit saai is. We volgen niet alleen het lesboek maar leren ook via spelletjes het woordenschat uitbreiden. De geleerde grammatica wordt regelmatig herhaald zodat het goed in het geheugen blijft zitten afgewisseld met conversatie lessen zodat we meer ervaring en vertrouwen krijgen in het spreken. Tevens is er ruimte om zelf aan te geven aan welke lesstof extra behoefte is. We gaan inmiddels met hetzelfde groepje de 4e cursus in en ik hoop dat er nog veel lessen zullen volgen !

Marion van Oosterhout: niveau B1:

LA Dolce Vita, wie houdt er niet van. Lekker eten, mooie natuur, cultuur en aardige mensen. Hoe leuk om in het Italiaans te kunnen converseren. Ik ben nu ongeveer 5 jaren bezig en heb 2,5 jaar geleden de overstap gemaakt naar Italservice. Daar heb ik beslist geen spijt van. De lessen zijn gezellig en worden aangepast aan de kennis en dynamiek van de groep. Naast het cursusboek leren we van elkaar, de puzzels , spelletjes, leesboekjes noem maar op. Ook de Italiaanse cultuur en keuken wordt besproken en geproefd. Een aanrader !

Claudia van de Wijngaart: niveau B1:

Inmiddels volg ik al een flink aantal jaren italiaanse les bij Italservices. Régine zorgt voor veel afwisseling in de lessen. Veel grammatica uitleg en oefeningen maken maar ook een boekje lezen een recept vertalen, of een liedtekst vertalen. Vaal wordt dit als huiswerk opgegeven.  Er is ook veel tijd voor conversatie wat handig is voor in Italië. Kortom ik kan nog veel leren dus blijf voorlopig nog doorgaan met de lessen.

Rob Bosch: niveau A1:

Sinds september 2018 heb ik twee cursussen (A0 en A0-A1) gevolgd bij Regine., altijd  in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht.  Aan een vraag die je over de stof hebt wordt klassikaal aandacht besteed zodat ook je medecursisten er wat van leren.  Deze kleinschaligheid maakt dat je vaak betrokken wordt bij de interactie in de groep. Uiteraard krijgt de grammatica de nodige aandacht maar ook de luistervaardigheid en spreekvaardigheid komen aan bod.  Al snel lees je samen een (uiteraard eenvoudig) boekje. Vragen die je hebt kun je altijd per mail versturen en daar krijg je steeds per omgaande antwoord op. In de groepsapp die ze maakt kun je met je medeleerlingen allerlei ervaringen die met Italië te maken hebben delen. Daarnaast zijn er activiteiten zoals een avond over Puglia. Kortom het is meer dan een cursus Italiaanse taal Ik heb nu twee cursussen gevolgd en verheug me op het vervolg.