Niveaus

Welke niveaus zijn er?

Sinds 2001 heeft Europa een Europees Referentie Kader (ERK) voor de moderne vreemde talen. Dit is een systeem om niveaus van taalbeheersing mee uit te drukken. Deze niveaus zijn beschreven voor spreek-, lees- , luister- en schrijfvaardigheid. De niveaus geven aan in welke mate iemand zich kan redden in de vreemde taal en zich correct kan uitdrukken

Wat betekent dit voor u?

Naarmate u verder komt met uw cursus kunt u steeds meer afvinken van uw lijstje:

“ Wat kan ik” ?

Niveau Niveau Niveau Niveau Niveau Niveau
A1 A2 B1 B2 C1 C2
Beginner Beginner met ervaring Half gevorderd Gevorderd Bedreven Volleerd

In de cursussen proberen wij ruim tijd te besteden aan schrijven, praten, luisteren en lezen. De lesboeken die tijdens de cursus gebruikt worden, brengen de cursist stapsgewijs naar een van bovengenoemde niveaus.

Na gedurende enkele vakanties in het mooie Italië met gebruik van handen en voeten en een zeer beperkte woordkennis mijn bestellingen op terrassen en in restaurants gedaan te hebben, vond ik het tijd worden om door het volgen van Italiaanse taallessen die aardige obers en receptionisten in hun eigen taal en vooral ook correct aan te kunnen spreken. Gelukkig trof ik niet ver van huis ITALservices dat Italiaanse lessen aanbiedt voor kleine groepen. Door de geringe omvang van de klassen, maar vooral ook door de enthousiaste, deskundige en afwisselende begeleiding door Régine, is het mogelijk gebleken om in relatief korte tijd en met veel plezier een goede basiskennis van de Italiaanse taal onder de knie te krijgen. En alhoewel ik mijn oorspronkelijke doel al enige tijd geleden bereikt heb, is naast de liefde voor het land Italië, het heerlijke eten en de alomtegenwoordige gastvrijheid ook die voor de Italiaanse taal inmiddels gegroeid en blijf ik mijn kennis en vaardigheden ervan onder begeleiding van Régine uitbreiden.

Piet van Wijk (Groepscursus)
Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image